Klasifikimi i velave – Paragliding Wing Classifications

ME KETE TERM NENKUPTOHET TESTIMI I VELES PRA KRIJIMI I MANOVRAVE NORMALE QE MUND TE HASEN PERGJATE NJE FLUTURIMI (NISJA,RROTULLIMI, HUMBJA E LARTESISE NE NJE RROTULLIM, SPIRALJA,WINGOVER,ULJA DHE SHUME MANOVRA TE TJERA) DHE PAS TESTIMIT,VELES I JEPET NJE VLERESIM, KEMI DISA LLOJE CERTIFIKIMESH PER VELAT, ME E PERDORSHMJA DERI PERPARA 1 VITI KA QENE DHV, NDERSA TANI SHUMICA E VELAVE CERTIFIKOHEN SIPAS STANDARTEVE EUROPIANE,

DHV – German Hang Gliding and Paragliding Association.
CEN – European Committee for Standardization
AFNOR – French Institute for Standardization
FFVL – French Hang Gliding and Paragliding Association
SHV-FSVL – Swiss Hang Gliding & Paragliding Association / Swiss Free Flight

Federation Paraglider Rating Systems – DHV, CEN, AFNOR
Paraglider Rating Systems - DHV, CEN, AFNOR